مادفوم

اندیشه ای نو در صنعت ساختمان

فهرست مطالب

نحوه اجرای ساندویچ پانل سقفی

صنعت ساختمان‌سازی مدرن در جهت استفاده از مصالحی پیش می‌رود که به ارزانسازی، ایمن سازی، سریع سازی و سبک‌سازی پروژه کمک کنند. ساندویچ پانل‌های سقفی از جمله مصالح پیش ساخته ساختمانی هستند که می‌توانند مزیت‌های متعددی داشته باشند و در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی به کار می‌روند. در ادامه مطلب به بررسی نحوه اجرای ساندویچ پانل سقفی و نکات مختلف آن پرداخته می‌شود.

ساندویچ پانل سقفی چیست؟

ساندویچ پانل سقفی به عنوان پوشش سقف سازه‌های مختلف استفاده می‌شود و می‌تواند به واسطه برخورداری از گام‌های ذوزنقه‌ای و شکل اورلپ از نفوذ آب به داخل ساختمان جلوگیری کند. این مصالح پیش ساخته در اصل شامل سه لایه اصلی هستند که لایه مرکزی آن‌ها از جنس پشم شیشه، یونولیت و … می‌باشند. این پانل‌ها به شکل‌های دو طرف ورق، یکرو ورق یکرو فویل، یکرو ورق یکرو نایلون و یکرو ورق یکرو کاغذ تولید و عرضه می‌شوند. ورق‌های این پانل‌ها به شکل سینوسی (کرکره‌ای)، شادولاین، طرح ذوزنقه‌ای و تولید شده و با توجه به محل استفاده می‌توانند به شکل دو طرف ورق آلومینیوم، یک رو آلوزینک و یک رو گالوانیزه، دو طرف ورق گالوانیزه، پوشش‌های دو طرف ورق آلوزینک، یک طرف ورق و یک طرف کاغذ، یک طرف ورق و یک طرف نایلون با فوم تزریقی پلی اورتان سخت و … ساخته شوند.

نحوه اجرای ساندویچ پانل سقفی

برای اجرای ساندویچ‌های پانل سقفی لازم است که به نکات مختلفی توجه داشت اما به صورت کلی برای نصب این پانل‌ها می‌توان در چند مرحله اصلی اقدام نمود که به شرح زیر می‌باشند:

زیرسازی و فونداسیون

اولین و مهم‌ترین مرحله از اجرای ساندویچ پانل‌های سقفی زیرسازی و فونداسیون است. در حقیقت زیرسازی مناسب می‌تواند نقشی کلیدی در اجرای صحیح و دقیق این پانل‌ها داشت. این مرحله شامل آماده‌سازی سطحی است که پانل‌ها بر روی آن نصب خواهند شد.

  • در حقیقت زیرسازی می‌تواند باعث استحکام و پایداری بیشتر سازه شود و از بروز مشکلاتی مانند ترک‌خوردگی و نشت رطوبت در پانل‌های سقفی جلوگیری کند.
  • برای زیرسازی و فونداسیون پانل‌های سقفی بهتر است که از پروفیل‌های فولادی با ابعاد مشخص مانند پروفیل ۸۰ * ۸۰ استفاده شود تا استحکام مناسبی داشته باشند

نصب سازه فلزی

در مرحله دوم و بعد از اتمام زیرسازی و فونداسیون نوبت به نصب سازه فلزی می‌رسد که برای برداشت و نصب ساندویچ پانل به کار می‌رود. این سازه می‌تواند با توجه به نوع و ابعاد پروژه از ستون، تیر و نرده‌های متعددی برخوردار باشد. در این مرحله لازم است که به جزئیات مختلفی همچون شیب داشتن سوراخ‌های مثبت برای پرچ، قبولی ارتفاع ساختمان، موقعیت مناسب بالابر و … توجه داشت تا در زمان نصب پانل‌ها مشکلی به وجود نیاید. مراحل اصلی نصب سازه فلزی شامل موارد زیر هستند:

  • نصب ستون‌ها که باید با دقت در موقعیت‌های مشخص قرار گرفته و با استفاده از جوش یا پیچ و پرچ به فونداسیون اصلی متصل شوند
  • نصب تیرها که باید به صورت افقی بر روی ستون‌ها قرار گرفته و شیب و ترازبندی آن‌ها بررسی شود.
  • نصب نرده‌های فولادی که به منظور افزایش ایمنی و پایداری سازه انجام می‌شود.

در زمان اجرای این مراحل لازم است که به شیب بندی و بالابر توجه داشت به‌گونه‌ای که تمامی اجزا باید به درستی تراز شده باشند و موقعیت بالابر به شکلی انتخاب شود که به سادگی به نقاط مختلف سازه دسترسی داشت.

نصب ساندویچ پانل‌ها

در مرحله سوم از نحوه اجرای ساندویچ پانل سقفی که اتمام کار است، پانل‌های سقفی خریداری شده بر روی سازه فلزی نصب خواهند شد. برای انجام این کار ابتدا باید ساندویچ پانل‌های سقفی در امنیت کامل به محل پروژه منتقل شده و سپس با استفاده از تجهیزاتی همچون دریل و پیچ، به سازه فلزی چسبانده شوند. در زمان نصب پانل‌ها نیز باید به شیب بندی، فواصل مناسب پانل‌ها و جزئیات مختلف توجه داشت.

بعد از آنکه پانل‌های سقفی بر روی تیرها و ستون‌ها نصب شدند باید لایه‌های پایینی سردر تیرها بریده و نواربندی شده و سپس با پیچ چوبی محکم شوند و با قطعات تزریق شده پوشانده شوند. این فرایند باید تا جایی ادامه داشته باشد که تمام سطح پوششی ساختمان پوشانده و به پایان برسد.

نکات اصلی نصب ساندویچ پانل سقفی

همان‌طور که گفته شد نحوه اجرای ساندویچ پانل سقفی اهمیت بالایی داشته و باید به تمامی جزئیات هر کدام از مراحل آن دقت داشت. از جمله مهم‌ترین نکات نصب این پانل‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • در زمان خرید حتما باید از راهنمای انتخاب ساندویچ پانل سقفی استفاده کرده و مناسب‌ترین پانل‌ها را برای پروژه انتخاب کرد
  • در زمان نصب این پانل‌ها باید به نر و مادگی آن‌ها توجه داشت تا راحت‌تر و محکم‌تر بر روی سازه فلزی مهار شوند.
  • برای نصب این پانل‌ها بهتر است که از پیچ‌های واشر دار استفاده شود
  • در نصب پنل ها باید با توجه به موقعیت گام‌های ذوزنقه‌ای فاصله صفحات به خوبی رعایت شود.
  • در زمان نصب ساندویچ پانل باید محل مناسبی برای فلاشینگ‌ (فلاشینگ ساندویچ پانل) ها و آبروها در نظر گرفت.
  • در نصب پانل‌های سقفی باید با توجه به موقعیت گام‌های ذوزنقه‌ای فاصله صفحات را به خوبی رعایت نمود.

جمع‌بندی نهایی

ساندویچ پانل‌های سقفی از جمله مصالح پیش ساخته‌ای هستند که می‌توانند در پوشش سقف پروژه‌های مختلف به کار بروند. این پانل‌ها تنوع بالایی داشته و می‌توانند زیبایی و جذابیت بالایی داشته باشند. نصب این پانل‌ها را می‌توان در سه مرحله اصلی زیرسازی و فونداسیون، نصب سازه فلزی و نصب پانل‌های سقفی انجام داد هرچند که باید به نکات مختلفی همچون شیب بندی، تراز بودن و … توجه داشت.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات