مادفوم

اندیشه ای نو در صنعت ساختمان

فهرست مطالب

مزایا و معایب دیوار پوش فومی (نکات مهم قبل خرید)

با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف، صنعت ساختمان‌سازی توسعه بسیار زیادی پیدا کرده و از مواد و متریال های مدرنی در این صنعت به منظور زیباسازی، ایمن‌سازی، ارزان‌سازی و سریع سازی پروژه‌ها استفاده می‌شود. دیوار پوش‌های فومی از جمله مصالح مدرنی هستند که می‌توانند جایگزین بسیار خوبی برای سرامیک، کاشی، کاغذدیواری، گچ یا چوب و … باشند. امروزه استفاده از این دیوار پوش‌ها رواج زیادی پیدا کرده و در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، تفریحی و … استفاده می‌شود. در ادامه مطلب به بررسی کامل دیوار پوش فومی، مزایا و معایب و همچنین کاربردهای آن پرداخته می‌شود.

دیوار پوش فومی چیست؟

دیوار پوش فومی در حقیقت یک عایق ساخته شده از جنس پلی‌اتیلن است و ساختار آن به‌گونه‌ای است که منافذ ریز درون بافت آن پر از هوا می‌باشد. وجود هوا در منافذ این دیوار پوش‌ها باعث می‌شود که بسیار نرم بوده و خاصیت ارتجاعی خوبی داشته باشد. این دیوار پوش‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که در قسمت پشت خود دارای یک لایه چسب بوده و برای نصب به چسب خاصی نیاز ندارند و به همین علت به آن‌ها دیوار پوش فومی پشت چسب‌دار نیز می‌گویند. این فوم به راحتی بر روی سطوح مختلفی همچون دیوار، سرامیک و … چسبیده و یک عایق زیبا و نرم ایجاد می‌کند. در مقاله‌ای تحت عنوان یونولیت چیست به بررسی کامل یونولیت، کاربردها، ویژگی‌ها، مزایا و معایب و نحوه تولید آن پرداخته شده که می‌تواند اطلاعات مفیدی در اختیار خواننده قرار بدهد.

دیوار پوش فومی چه مزایایی دارد

مزایا و معایب دیوار پوش فومی

دیوار پوش‌های فومی همانند یونولیت دیواری و انواع مصالح پلیمری ساختمانی می‌توانند مزیت‌ها و معایب منحصربه‌فردی داشته باشند و در پروژه‌های مختلف به کار بروند. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های این دیوار پوش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

۱.تنوع و زیبایی

دیوار پوش‌های فومی می‌توانند در طرح‌ها، رنگ‌ها و ابعاد مختلفی وجود داشته باشند و افراد می‌توانند از آن‌ها در هر پروژه‌ای متناسب با نورپردازی، رنگ دیوارها، شرایط محیطی و … استفاده کنند.

۲.عایق دما و صدا

همان‌طور که گفته شد این دیوار پوش‌ها از جنس فوم پلی‌اتیلن ساخته می‌شوند و از آنجایی که در داخل بافت و ساختار آن‌ها هوای فشرده شده وجود دارد می‌توانند یک عایق مناسب برای دما و حرارت باشند. این دیوار پوش‌های همچنین می‌توانند در برابر نفوذ صدا مقاومت بالایی داشته باشند. استفاده از این دیوار پوش‌ها می‌تواند در کاهش مصرف انرژی و افزایش آسایش ساکنان ساختمان نقش پررنگی داشته باشد

۳.آنتی باکتریال، ضد آب و قابلیت شستشو

بسیاری از دیوار پوش‌ها در برابر آب ضعیف بوده و قابلیت شستشو ندارند اما دیوار پوش فومی کاملاً ضد آب بوده و به سادگی شستشو داده می‌شود. برای شستن این دیوار پوش می‌توان از شوینده‌های معمولی نیز استفاده کرد. این دیوار پوش‌ها همچنین به دلیل سطح صاف و بدون درز خود می‌توانند از نفوذ قارچ‌ها و کپک‌ها، میکروب‌ها و … جلوگیری کرده و کاملاً آنتی باکتریال باشند

۴.عدم نیاز به نصاب

همان‌طور که گفته شد در قسمت پشت این دیوار پوش‌ها یک لایه چسب مخصوص وجود دارد که می‌تواند به سادگی به سطوح مختلف بچسبد. انعطاف‌پذیری بالا، تنوع در سایز و ابعاد، وزن کم، قابلیت برش و تغییر سایز و … باعث می‌شوند که این دیوار پوش‌ها به سادگی نصب شده و به مهارت و تخصص خاصی نیاز نداشته باشند.

۵.عدم نیاز به زیرسازی اولیه

بسیاری از دیوار پوش‌ها نیازمند زیرسازی اولیه هستند اما این دیوار پوش‌ها را می‌توان بر روی هر سطحی نصب کرد و به آماده‌سازی و زیرسازی خاصی نیاز ندارد.

۶.قیمت مناسب

از دیگر مزیت‌های دیوار پوش فومی قیمت مناسب آن است. در اصل این ماده همانند فوم سقفی قیمت کمی داشته و در مقایسه با انواع دیوار پوش‌های دیگر صرفه اقتصادی بالاتری دارد در حالی که از طول عمر و زیبایی قابل توجهی نیز برخوردار است.

دیوار پوش فومی در کنار تمامی مزیت‌هایی که دارد می‌تواند معایب و ایراداتی نیز داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل مواردی همچون تغییر شکل و دفرمه شدن در اثر حرارت دیدن، عدم امکان رنگ‌آمیزی، جداسازی دشوار از دیوار، مقاومت کم در برابر اشیای نوک‌تیز و … هستند.

کاربردهای دیوار پوش فومی

همان‌طور که گفته شد دیوار پوش‌های فومی از جمله مصالح مدرن ساختمانی هستند که جایگزین سرامیک، کاغذ دیواری و … شده و می‌توانند دکوراسیون داخلی ساختمان را بسیار جذاب‌تر کنند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای این دیوار پوش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • پوشش دیوار مهدها و اتاق‌های بازی کودکان به دلیل نرمی و عدم آسیب‌رسانی به آن‌ها
  • استفاده برای پوشش کابینت‌های آشپزخانه و تغییر دکوراسیون آن‌ها
  • استفاده برای اجرای تی وی وال (TV Wall) و زیباسازی دیوار پشت تلویزیون
  • استفاده برای پوشش دیوار اتاق خواب و تغیر دکوراسیون داخلی آن
  • پوشش فضای سرویس‌های بهداشتی
  • پوشش دیوارهای اماکن تفریحی، خدماتی، ورزشی و …

مزایای دیوار پوش فومی

مهم‌ترین نکات خرید دیوار پوش فومی

دیوار پوش‌های فومی از آن دسته مصالح ساختمانی هستند که می‌توانند تنوع بالایی از نظر جنس، کیفیت، سایز و ابعاد، طرح و رنگ و … داشته باشند به همین دلیل در زمان خرید آن‌ها همانند خرید یونولیت باید به نکات و فاکتورهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • برند و شرکت تولید کننده دیوار پوش
  • کیفیت ساخت دیوار پوش و مواد اولیه آن
  • استانداردهای تولید و مدت زمان گارانتی
  • طرح و رنگ دیوار پوش و کاربردهای آن
  • اعتبار و سابقه فروشگاه عرضه کننده
  • ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی دیوار پوش و میزان چسبندگی آن
  • قیمت دیوار پوش و حجم مورد نیاز و …

مروری بر تعریف، کاربرد و مزایای دیوار پوش فومی

دیوار پوش فومی نوعی عایق ساخته شده از فوم پلی‌اتیلن است که از انعطاف‌پذیری و نرمی بالایی برخوردار بوده و می‌تواند به جای سرامیک، گچ و … برای پوشش دیوارها به کار برود. این دیوار پوش‌ها از تنوع بالایی از نظر طرح، رنگ، سایز و … برخوردار بوده و می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند. از مهم‌ترین مزایای این دیوار پوش‌ها می‌توان به وزن کم، عایق صدا، عایق دما، نصب ساده و … اشاره کرد هرچند که ایراداتی همچون جداسازی دشوار، عدم امکان رنگ‌آمیزی، آسیب‌پذیری در برابر اشیا نوک‌تیز و … نیز خواهند داشت.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات