مادفوم

اندیشه ای نو در صنعت ساختمان

فهرست مطالب

راهنمای خرید یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری

ماهیگیری علاوه بر آنکه یک صنعت پول‌ساز و جذاب است می‌تواند یک سرگرمی و تفریح بسیار لذت‌بخش و هیجان‌انگیز باشد به همین دلیل محبوبیت بالایی در میان بسیاری از افراد دارد. تجهیزات و لوازم متعددی در ماهیگیری استفاده می‌شوند، اما قطعاً مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها، تور و بویه ماهیگیری است. بویه‌های ماهیگیری کار صیادان و ماهیگیران را بسیار راحت‌تر کرده و به آن‌ها کمک می‌کنند که عملیات ماهیگیری در آب‌های کم عمق و سطحی را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند. استفاده از یونولیت سبک در تورهای ماهیگیری می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد و به کسب نتایج مورد انتظار ماهیگیران کمک زیادی نماید. در ادامه مطلب به بررسی کاربرد یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری و مزایای آن پرداخته می‌شود.

بویه یا شناور ماهیگیری چیست؟

در ماهیگیری از ابزارهای مختلفی همچون رینگ ریسه، تور، طعمه، قیچی ماهیگیری و… استفاده می‌شود و هرکدام از ابزارها کاربردهای متعددی دارند. بویه یا شناور ماهیگیری در حقیقت ابزاری است که مانع از فرو رفتن تور به داخل آب می‌شود و می‌تواند آن را بر روی سطح آب نگه دارد. این ابزار به ماهیگیر اجازه می‌دهد که تور ماهیگیری را در آب‌های کم عمق و آب‌های عمیق استفاده کند و عملکرد بهتری داشته باشد. بویه ماهیگیری می‌تواند انواع مختلفی از نظر جنس، سایز، طرح و شکل و… داشته باشند. در اصل وظیفه اصلی بویه یا شناور فیکس و ثابت نگه داشتن تور بر روی آب بوده و اجازه هیچ‌گونه حرکتی به تور بر روی آب نمی‌دهد.

دلیل استفاده یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری

بویه ماهیگیری می‌تواند انواع مختلفی از نظر جنس، اندازه، طرح، رنگ و… داشته باشند. یکی از بهترین موادی که در تولید بویه استفاده می‌شود یونولیت یا پلاستوفوم است که از ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌فردی برخوردار است. ازجمله مهم‌ترین مزیت‌ها و دلایل استفاده از یونولیت در ساخت بویه‌های ماهیگیری می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

دلیل استفاده یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری

  • وزن سبک

یونولیت‌ها که انواع مختلفی همچون یونولیت دیواری، یونولیت سقفی، یونولیت بسته‌ بندی، یونولیت ورقه‌ای و… دارند از وزن بسیار کمی برخوردارند چراکه بیش از ۹۰درصد حجم آن‌ها از هوا تشکیل‌شده است. وزن سبک این ماده باعث می‌شود که بر روی آب شناور مانده و به داخل آب فرو نرود.

  • مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و رطوبت

یونولیت‌ها مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و آب داشته به همین دلیل از بهترین مواد برای عایق‌بندی به شمار می‌رود. همچنین این ماده می‌تواند به خوبی در برای نمک‌ها و مواد موجود در آب مقاومت کند و دچار آسیب و مشکل نشود.

  • سازگاری با تجهیزات دیگر

بویه‌های یونولیتی می‌توانند سازگاری بالایی با سایر تجهیزات ماهیگیری مانند تور، ریسه، نخ و پلاستیک‌ها داشته باشند و استفاده از آن‌ها هیچ‌گونه آسیبی به تجهیزات دیگری وارد نمی‌کند.

  • قیمت مناسب و فراوانی زیاد

یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای استفاده از یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری قیمت مناسب آن‌ها است. بویه‌های یونولیتی در مقایسه با بویه‌های چوبی و … قیمت به‌صرفه‌تری داشته و دسترسی به آن‌ها نیز بسیار راحت است و در انواع طرح‌ها، شکل‌ها و رنگ‌های مختلف وجود دارند.

  • طول عمر بالا

بویه یونولیتی به واسطه ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد فیزیکی و شیمیایی می‌تواند طول عمر بسیار بالایی داشته باشد و ماهیگیران می‌توانند به کرات از آن‌ها استفاده کنند.

  • انعطاف‌ پذیری و دوام بالا

به صورت کلی یونولیت‌ها می‌توانند مقاومت بالایی در برابر فشارها، ضربه و تنش‌های مختلف داشته باشند و از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردارند. این ماده همچنین می‌تواند مقاومت بسیار خوبی در برابر نور خورشید داشته باشد و این قابلیت را دارد که برای مدت‌های طولانی بر روی سطح آب بماند بدون آنکه دچار آسیب و مشکل شود.

مهم‌ترین نکات برای خرید یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری

در مقاله‌ای تحت عنوان یونولیت چیست؟ به بررسی کامل انواع یونولیت‌ها، ویژگی‌ها، مشخصات و کاربردهای آن‌ها پرداخته شده که می‌تواند اطلاعات مفید و مؤثر در اختیار خواننده قرار بدهد. برای خرید یونولیت مناسب برای تورهای ماهیگیری لازم است که به نکات و پارامترهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • تعداد و اندازه بویه‌های یونولیتی باید متناسب با سایز و اندازه تور ماهیگیری انتخاب شود تا عملیات شناور ماندن تور بر روی آب با موفقیت صورت پذیرد.
  • وزن بویه باید بر اساس چگالی آن تعیین شود. معمولاً بویه‌ها نباید از یونولیت‌های فشرده ساخته شوند چراکه این یونولیت‌ها وزن بیشتری دارند و باعث سنگین شدن تور ماهیگیری می‌شوند.
  • نوع بویه یونولیتی (بویه پاشنه شتری، بویه گوشواره‌ای، بویه استوانه‌ای، بویه چوب‌پنبه‌ای، بویه خاویاری و …) باید بر اساس جنس تور، اندازه و مساحت آن و همچنین محل ماهیگیری انتخاب شود.
  • علاوه بر موارد گفته شده لازم است که در زمان خرید یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری به برند و شرکت سازنده، نوع مواد اولیه به کار رفته در تولید بویه، قیمت بویه، استانداردهای تولید، مدت زمان گارانتی و … نیز توجه داشت.

بهترین نوع یونولیت برای ساخت بویه ماهیگیری

به صورت کلی بویه‌های ماهیگیری از مواد مختلفی همچون انواع پلاستیک‌ها، فلزات و فوم‌ها تولید می‌شوند و هرکدام از آن‌ها می‌توانند مزیت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشند. یونولیت یا فوم به دلیل برخورداری از ویژگی‌های مختلف به‌عنوان بهترین نوع بویه ماهیگیری شناخته می‌شود اما یونولیت‌ها نیز انواع مختلفی دارند که هرکدام می‌توانند ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی داشته باشند. پلی استایرن معمولی (GPPS)، پلی استایرن مقاوم به ضربه (HIPS)، پلی استایرن انبساطی (EPS) و پلی استایرن اکسترود شده (XPS) رایج ترین یونولیت‌ها هستند. با توجه به نوع استفاده، شرایط استفاده و کاربردهایی که تورهای ماهیگیری و بویه‌های آن‌ها دارند می‌توان گفته بویه‌های ساخته شده از پلی استایرن انبساطی (EPS بهترین و کاربردی‌ترین نوع بویه ماهیگیری هستند.

جمع‌بندی نهایی

بویه یا شناور ماهیگیری ابزاری است که مانع از فرو رفتن تور به داخل آب شده و آن را بر روی سطح آب نگه می‌دارد. بویه‌ها از موادی همچون پلاستیک، فلز، فوم و … تولید می‌شود و هرکدام می‌توانند مزیت‌های مختلفی داشته باشند. استفاده از یونولیت سبک برای تورهای ماهیگیری به‌عنوان بویه می‌تواند مزیت‌های متعددی همچون وزن کم، ماندگاری بالا، تنوع زیاد، قیمت مناسب و … داشته باشد و امکان استفاده چندین‌باره از آن‌ها وجود دارد.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات