مادفوم

اندیشه ای نو در صنعت ساختمان

فهرست مطالب

انواع سایبان درب ورودی

نصب و استفاده از انواع سایبان‌ها در مناطق و مکان‌های مختلف می‌تواند آرامش، زیبایی و امنیت خاص و منحصربه‌فردی ایجاد کند. امروزه انواع مختلفی از سایبان‌ها از نظر عملکرد، جنس، سایز و ابعاد و … وجود دارند که می‌توانند از افراد، وسایل و … در برابر عوامل خارجی مانند نور آفتاب، باد، باران، گردوخاک، برف و سایر عوامل محیطی محافظت کنند. سایبان‌های درب ورودی تنوع بالایی داشته و هرکدام می‌توانند مزایا، قابلیت‌ها و کاربردهای متعددی داشته باشند. در ادامه مطلب به بررسی و معرفی انواع سایبان درب ورودی پرداخته می‌شود.

سایبان چیست؟ معرفی انواع سایبان درب

در حقیقت سایبان به‌نوعی سقف گفته می‌شود که می‌تواند برای محافظت از افراد، اشیا و … به کار برود. این تجهیزات می‌توانند در دسته سقف‌ّهای کاذب قرار بگیرند و از مواد مختلفی همچون پارچه، چوب، فلزات، مواد پلیمری و … تولید می‌شوند. سایبان درب می‌تواند در مکان‌های مختلفی همچون ساختمان مسکونی، رستوران، کافه، مغازه، فروشگاه و … نصب شود و علاوه بر زیبایی محیط به افزایش امنیت آن نیز کمک کند.

همان‌طور که گفته شد سایبان‌ها می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون جنس مواد سازنده، سایز و ابعاد، نحوه عملکرد، محل مورد استفاده و … دسته‌بندی شده و هرکدام می‌توانند مزیت‌ها و کاربردهای متعددی داشته باشند. به صورت کلی رایج‌ترین سایبان‌های درب ورودی شامل موارد زیر هستند:

سایبان‌های ثابت : همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است، این سایبان‌ها بعد از نصب بر روی درب ورودی دیگر قابلیت تغییر نخواهند داشت و برای همیشه به یک شکل استفاده خواهند شد. امکان باز و بسته شدن در این سایبان‌ها وجود ندارد و می‌توانند از مواد مختلفی همچون پلاستیک، چوب، فلز، پارچه و … ساخته شوند.

سایبان‌های متحرک: سایبان‌های متحرک یا مکانیکی هم از جمله سایبان‌هایی هستند که می‌توان حالت و وضعیت آن‌ها را تغییر دارد و در حالت‌ها و شرایط مختلفی از آن‌ها استفاده کرد.این سایبان ها می‌توانند به صورت برق و مکانیکی وجود داشته باشد. سایبان‌های مکانیکی با استفاده از اهرم تغییر حالت می‌دهند اما سایبان‌های برقی دارای یک موتور توبلار بوده و با استفاده از ریموت کنترلی می‌توان آن‌ها را تغییر وضعیت داد. در مقاله‌ای تحت عنوان یونولیت دیواری به بررسی و معرفی یونولیت دیواری، ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای آن پرداخته شده که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

انواع سایبان درب ورودی بر اساس مدل و نحوه عملکرد

همان‌طور که گفته شد سایبان‌ها به صورت کلی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند اما از نظر مدل و نحوه طراحی می‌توانند تنوع بالایی داشته و از سیستم حرکتی منحصربه‌فردی برخوردار باشند. از جمله رایج‌ترین مدل های سایبان‌های درب ورودی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

سایبان بازویی

سایبان بازویی از جمله انواع سایبان متحرک است که معمولا بر روی درب ورودی مغازه‌ها، ساختمان‌ها، بالکن، پارکینگ خودرو، یا تراس استفاده می‌شود و به صورت بازویی باز و بسته خواهد شد. این سایبان‌ها می‌توانند از مواد مختلفی همچون پارچه، فلزات، پلاستیک‌ها و … تولید شده و در برابر رطوبت، وزش باد، بارش برف و باران، نور خورشید و … مقاومت خوبی دارند. این سایبان‌ها دارای دو سیستم مختلف بازوی زنجیری و بازوی سیم بکسلی هستند و به سادگی تغییر وضعیت می‌دهند. اگر سایبان بازویی به تجهیزاتی همچون موتور برقی مجهز شود، به آن چادر برقی یا سایبان ریموتی گفته می‌شود.

سایبان‌های آکاردئونی

سایبان‌های آکاردئونی از جمله سایبان‌های بسیار زیبایی هستند که برای طراحی آن‌ها از ساز آکاردئون الگو گرفته شده است. سایبان آکاردئونی در حقیقت نوعی سایبان تجاری و صنعتی است که معمولاً در ویلاها استفاده شده و گاهی برای پارکینگ خودروها نیز به کار می‌رود.

سایبان کالسکه‌ای

سایبان‌های کالسکه‌ای نیز یکی از انواع سایبان‌های درب ورودی هستند که از قدمت بالایی برخوردار بوده و محبوبیت بالایی نیز دارند. این سایبان‌ها نیز می‌توانند از متریال های مختلفی تولید شوند اما معمولا از جنس پارچه‌های برزنتی هستند. سایبان کالسکه‌ای می‌تواند به صورت ثابت و متحرک طراحی شود و این امکان فراهم خواهد بود تا به کمک سیستم سیم و قرقره ساده یا حتی استفاده از یک دنده دستی به راحتی برای تغییر وضعیت آن اقدام کرد.

سایبان فول باکس

در حقیقت سایبان‌های درب ورودی به صورت یک‌طرفه نصب می‌شوند و معمولا از پایه یا دیوار برای تثبیت آن‌ها استفاده می‌شود اما سایبان‌های فول باکس را می‌توان در درب ورودی باغ‌ها، ویلاها، رستوران‌ها و … نصب کرد.

اجزای اصلی سایبان‌ درب ورودی و مزایای آن‌ها

سایبان‌ها همچون سایر مصالح ساختمانی می‌توانند از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شوند اما مهم‌ترین بخش‌های آن شامل مواردی همچون پوشش اصلی سایبان (پارچه، فلز، پلاستیک، یونولیت)، چهارچوب اصلی سایبان یا فریم آن، بازوهای سایبان (ثابت یا متحرک) و موتور الکتریکی هستند. از جمله مهم‌ترین مزایای استفاده از انواع سایبان درب ورودی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • محافظت از درب ورودی و افراد در برابر نور خورشید، باران، فضله پرنده و عوامل محیطی مختلف
  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی و حفظ محیط زیست
  • مقاومت و ماندگاری عالی و طول عمر بالا
  • نصب و اجرای ساده و سریع
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایین و …

قیمت انواع سایبان درب ورودی

سایبان‌ها نیز همانند ورق یونولیت می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی شوند و همین امر باعث می‌شود که قیمت‌های متفاوتی نیز داشته باشند. نوع سایبان (ثابت و متحرک)، جنس مواد، شرکت و برند سازنده، گارانتی، نوع کاربرد و کاربری سایبان، سایز و اندازه، محیط مورد استفاده، نرخ ارز، تعداد سایبان و … از مهم‌ترین فاکتورهای موثر در قیمت انواع سایبان هستند.

جمع‌بندی نهایی

سایبان‌ها از تجهیزات کاربردی و پراستفاده‌ای هستند که می‌توانند در مکان‌ها و موقعیت‌های مختلف مانند درب ورودی نصب شوند. این تجهیزات به صورت کلی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند اما بر اساس کاربرد و مدل می‌توانند تنوع بسیار بالایی داشته باشند. از جمله انواع سایبان درب ورودی می‌توان به سایبان بازویی، سایبان‌های آکاردئونی، سایبان کالسکه‌ای و سایبان فول باکس اشاره کردکه هرکدام ویژگی‌ها، قابلیت‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات